След седмица награждават най-добрите спортисти на Добрич за 2019 г.

Две допълнителни награди ще бъдат присъдени на изявени състезатели от града

След седмица награждават най-добрите спортисти на Добрич за 2019 г.

Постоянната комисия по спорт и младежки дейности към Общински съвет – Добрич утвърди резултатите от проведената анкета за определяне на най-добрите спортисти на града през отминаващата 2019 година. Номинирани бяха състезатели в четири категории: за най-добре представил се спортист, отбор, млади таланти и хора с увреждания. Наред с това членовете на Спортната комисия към местния парламент приеха предложенията да бъдат отличени още двама спортисти от Добрич за успешните си изяви през годината.



Състезателят по уличен фитнес Димитър Цонков ще получи приз за най-голям международен успех, след като завоюва трето място на Суперфинала за Световната купа в дисциплината в Хонконг. А плувкинята Антония Михова ще бъде наградена за постигнатите резултати при спортистите-ветерани. Тя е носителка на два медала от Световното мастърс първенство по плувни спортове в Куанджу /Южна Корея/, а наред с това е многократна шампионка на България.
Официалната церемония по награждаването на призьорите ще стане на 18 декември /сряда/ от 12,00 часа в комплекс „Резиденция“. Освен купи, плакети и предметни награди, най-добрите ще получат също парични премии.