Благотворителен коледен турнир по баскетбол ще се проведе в Добрич

На състезанието, организирано от БК "Unstoppable", ще участват тимове от Велико Търново, Варна, София и Добрич

Благотворителен коледен турнир по баскетбол ще се проведе в Добрич

За седма поредна година в Добрич ще се проведе коледен турнир по баскетбол. Надпреварата ще бъде в събота, 21 декември, в зала УСШ, като началото ще бъде в 10 часа.



Турнирът се организира от Баскетболен клуб "Unstoppable" – Добрич с подкрепата на Българската федерация по баскетбол и Българското баскетболно общество. Състезанието е с благотворителна цел като събраните средства ще послужат за подкрепа на младите спортни надежди от клуба.

Участващите отбори този път ще бъдат 9. Добрич ще бъде представен от 4 отбора – Unstoppable, Юноши - Unstoppable, Jeckers и Тийм Лечев. Турнирът е в памет на Теодор Лечев, който си отиде от този свят.  

Спортната програма за деня включва и две зрелищни дисциплини – турнири по забивки и по стрелба от тройката. В тях могат да се включат всички майстори на баскетболната игра, които искат да покажат своите умения. Организаторите са подготвили игри за най-малките, а гвоздеят в програмата ще е приятелски мач на родители срещу деца. 

Освен на майсторски изпълнения под коша, между мачовете зрителите ще имат възможността да се насладят на изпълненията на талантливите танцьори от Арт център Палитра. 

Благотворителният коледен турнир по баскетбол ще се проведе на 21 декември, от 10 часа в в зала УСШ.