Градина за коледни елхи ще бъде създадена в Добрич

Градина за коледни елхи ще бъде създадена в Добрич
Във връзка с предстоящите коледни и новогодишни празници и Община град Добрич кани всеки, който има желание, да участва в изграждането на „коледна градинка“, която ще бъде сформирана в Градски парк „Свети Георги“.

Основната цел е да се запазят живи празничните дръвчета, а не да бъдат отсичани. Отглеждането на елха дори с корен в саксия, вкъщи е доста трудоемко и специфично. Влажността, температурата и като цяло условията в затворени пространства не са подходящи за отглеждане на дръвче, което расте навън. Рязката промяна на температурите уврежда растителността, вследствие на което след кратко време игличките изсъхват, пожълтяват, или директно опадат. Именно заради това, Община Добрич е решила да запази дръвчетата живи като призове гражданите да ги засадят навън.


В Коледната градинка всеки ще може не само да засади живото си коледно дръвче, но и при желание да го украси, отбележи и да се грижи за него.


Обособената за градинска площ се намира в парка, където поддръжката ще е лесна по време на всички сезони. Желаещите да се включат в инициативата могат да се свържат за допълнителна информация с Христо Даскалов – главен експерт – озеленяване в Община град Добрич на тел.: 058/601207 или на ел. адрес: h_daskalov@dobrich.bg


 


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+