Общинският детски комплекс в Каварна с традиционна коледна изложба

За поредна година Общинският детски комплекс в Каварна представи своята коледна изложба под надслов „Коледна украса“. Експозицията е подредена в Обредния дом в крайморския град.

Общинският детски комплекс в Каварна с традиционна коледна изложба

Жители и гости на Каварна имат възможността да се насладят на рисунките на най-малките ученици върху стъкло, пресъздаващи сцени от Бъдни вечер и Рождество Христово, керамични коледни играчки за елха и различни украшения за празничната нощ.



Талантливите ученици са ги изработили с помощта на своите преподаватели от школите по „Приложно изкуство“ с ръководител Сидерина Йорданова, „Керамика“-Тодор Червеняков и „Изобразително изкуство“- Ивелина Георгиева към ОДК.

Клубът по „Журналистика“, воден от Десислава Якимова, отрази събитието на своите връстници. Младите журналисти  представят изложбата в коледния брой на вестник“Голямо междучасие“, който те издават.

Събитието беше открито от директора на Общински детски комплекс Евдокия Енчева, която благодари на Община Каварна за подкрепата в изминалата година.

Специални гости на празничната изложба бяха секретарят на общината Дарина Колишева и началникът на отдел „Духовни и социални дейности“ Стоян Койнов.

Творбите на талантливите каварненски деца ще красят витрините на Обредния дом до 6 януари.