Бабата и дядото на починалото в Кардам момче искат правата над другите деца

Бабата и дядото на починалото от натравяне с газ фосфин момченце в генералтошевското село Кардам искат ограничителна заповед срещу майката и правата над останалите пет деца.

Бабата и дядото на починалото в Кардам момче искат правата над другите деца

Починалото дете в с. Кардам се е натровило с токсичен газ, отделен от отрова за вредители  


На 10 декември майката е напуснала дома си по предлог, че отива да вземе документ от лекарите на детето във Варна, хваща такси и не се връща. Според очевидци тя се е потеглила с влак в неизвестна посока. 

Жители на Ген. Тошево ще подпомогнат почерненото семейство от Кардам 

Жената няма достъп до дарителските сметка и до кутиите, в които се събират дарения. Предполага се, че в нея са детските надбавки на децата. 


 „Във вторник дъщеря ми дойде с мен до Генерал Тошево, но преди да се качим в автобуса, на спирката отиде настрани и разговаряше с някого по телефона. Аз не мога постоянно да вървя след нея, върна се и беше много разтревожена. Каза, че докторът на детето я вика във Варна, за да й даде някакъв документ и да й каже нещо, което не е за по телефона”, разказа бабата на децата Стоянка Иванова.  Тя допълни, че щом отишли в града дала на дъщеря си 40 лева, а тя хванала такси и заминала на някъде.  „Чакахме я вечерта да се върне, във вторник тя ми звънна и ми каза, че е във Варна и ще се прибере вечерта. От там нататък нямам никаква връзка с нея и не знам защо го направи това”, каза със сълзи на очи бабата.

По нейните думи  майката системно е водила различни мъже в дома им, не е обръщала достатъчно внимание на децата си и не се е грижила добре за тях , затова тя и съпругът искат попечителство над внуците си. „Не знам какви са законите, но децата не са съгласни да живеят с нея, те казват, че искат да са с нас, където и да отидем”, категорична е бабата.


Според дядото Живко Иванов дъщеря му е заминала да се види с някой от нейните приятели, чужд мъж. „За мен тя е неадекватна и безотговорна майка, която не умее да си гледа децата. Един път не я видях да им помогне. Ако трябва утре ще отида в Генерал Тошево и ще издействам ограничителна заповед, тя тук работа няма”, категоричен е възрастният мъж. 

На ход сега са социалните служби и полицията. Все ще не е ясно дали жената ще бъде обявена за общодържавно издирване.