Ротари клуб – Добрич подари уреди за подобряване на двигателната активност на детските градини

Ротари клуб – Добрич подари на малчуганите във всички детски градини в града уреди за подобряване на двигателната активност, които да използват в учебния процес.

Ротари клуб – Добрич подари  уреди за подобряване на двигателната активност на детските градини



Вече 23 години доброволческата организация в Добрич реализира проекти, свързани с обществено значими каузи. Те винаги са насочени към всички, а не в полза само отделния човек. През предходната ротарианска година бяха закупени и поставени пречистващи водата инсталации в училищата на територията на града. Тази година ротарианците ще зарадват децата с уреди за двигателна активност.


Днес в двора на Детска градина № 8 „Бодра смяна” официално беше приключен проект "Подобряване на двигателната активност на децата в ранна детска възраст". На събитието присъстваха зам.-кметът по „Хуманитарни дейности” д-р Емилия Баева, президентът на Дистрикт 2482 България - дистриктен гуверньор Митко Минев, президентът на Ротари клуб Добрич - инж. Генади Ганчев, ротарианци и представители на детските градини.

„Идеята се роди още през месец февруари, тази година. Решихме да направим проект, с който да дадем възможност на децата да придобият повече умения за постигане на по-добра двигателна активност като подрастващи. Събрахме средствата на благотворителен бал и днес ги даряваме под формата на игри за детските градини. Те са съобразени с учебните планове на най-малките, така че да могат да им помагат през учебната година”, каза президентът на Ротари клуб – Добрич Генади Ганчев. 


Детските пособия са закупени след проведени консултации с директорите на детските градини. Всяко детско заведение имаше възможността да си избере съответния уред, който му е необходим. 

„Ротари клуб – Добрич доказа, че е място, което събира хора, проявяващи своята гражданска ангажираност към общността, в която живеят и работят. Грижата за младото поколение е основна цел и задача на ротарианските клубове в страната. Освен закупуването на уреди, които ще послужат за въздействие върху физическото възпитание на всички деца от град Добрич, нашите клубове организират и други проекти, които се изразяват в грижа и профилактика на ранни детски заболявания. Фитнес уредите ще помогнат на децата да растат здрави, възпитани и снабдени с енергията и физическата устойчивост да могат да се включат в събитията, които ги очакват, а именно първите им стъпки в училище и заниманията, които изискват съответната физическа натовареност”, заяви президентът на Дистрикт 2482 България - дистриктен гуверньор Митко Минев.


Д-р Емилия Баева изказа благодарност от името на  всички 2200 деца в община Добрич. 


За следващата ротарианска година Ротари клуб – Добрич има три идеи за проекти. Едната е да бъдат монтирани още инсталации за пречистване на водата в по-големите училища, тъй като една чешма не е достатъчна. Другата идея е да бъде облагороден мини паркът зад паметника на седящия Йордан Йовков, който е в много лошо състояние, а третата идея е да се осигури термо легло за отделението по неонатология към МБАЛ – Добрич. Проектът, по който ще работят ротарианците ще бъде обявен през февруари.