Хранителни продукти от кампанията “Споделен хляб” зарадваха над 300 човека от Добрич

350 човека, на които осигуряват храна от Домашния социален патронаж в Добрич, днес бяха изненадани с продукти от първа необходимост, както и с плетени шал и шапка за студените дни.

Хранителни продукти от кампанията “Споделен хляб” зарадваха над 300 човека от Добрич

Инициатор на кампанията „Споделен хляб” е Мая Бърдарова, която миналата година осъществи с членове на клуба за народни танци “Жътвари”. Тази година тя беше по-мащабна и се реализира съвместно с Фондация „Милостиво сърце”, чийто председател Александър Иванов е  ръководител и на приюта за мъже на неправителствената организация „Ръка за помощ”. 



Ученици, деца и много граждани дариха стоки за кампанията. Преди празниците ще бъдат подпомогнати възрастни, самотно живеещи и хора в нужда. 

Днес бяха раздадени предварително подготвените пакети, които включват продукти и стоки от първа необходимост, на 350 човека. Александър Иванов е говорил със собственици на софийска фирма за плетива, които са предоставили шалове и шапки. 

Така освен с хранителни продукти, хората бяха изненадани и с плетива за студените дни. 


Инициативата стопли сърцето на 77-годишната Анка Бъчварова, която живее заедно със съпруга си. Децата им са в чужбина.

“Наложи се да отидат там, защото е трудно да ги подпомагаме.  Смогваме да се справяме, трудно или лесно, такъв е животът за всички. Винаги живеем със съзнанието, че има хора, които са по-нуждаещи се”, каза Анка Бъчварова.


Самотно живеещата 92-годишна Стоянка Дянкова ни посрещна с усмивка на лице. Възрастната жена сподели, че продуктите са от полза, тъй като няма да се налага да обикаля магазините, за да си ги закупи сама. 

“Зарадвах се! Готово, купено, донесено на крака. Как да не съм доволна? Старите хора се радваме и на малкото внимание”, посочи тя.



Продукти от първа необходимост ще бъдат раздадени на деца и хора в неравностойно положение. 

“Има много събрани продукти. Тази година кампанията беше много успешна. Събрахме с около четири пъти повече от миналата година и ще зарадваме много хора”, каза Мая Бърдарова. 

В заключение тя отбеляза, че ще се отзоват и на подадени сигнали за хора в нужда, които също ще бъдат подпомогнати чрез кампанията “Споделен хляб”.