Ученици от община Тервел направиха вкусни изделия в кулинарна изложба

Вкусни изделия са сътворили ученици от община Тервел и техните ръководители в кулинарна изложба, съобщават от местната администрация.

Ученици от община Тервел направиха вкусни изделия в кулинарна изложба

В кулинарното събитие са участвали деца и младежи от СУ “Йордан Йовков“, ПГТО „Дочо Михайлов“ и Обединеното училище „Д-р Петър Берон“ в село Коларци. 



Мероприятието се е провело в Центъра за социални услуги в Коларци. Домакини са били учениците от селото, които трета поредна година се обучават в професионална паралелка и придобиват знания в сферата на кулинарията. 

Всяко училище е сформирало отбор от 6 ученици, които са изработили кулинарни изделия в три кръга - студен сандвич с коледна украса, торта и бонбони. Училищата са получили грамота за участие.



Гост на проявата е бил зам.-кметът в община Тервел Велчо Велчев. Всички продукти и необходими инструменти са осигурили организаторите от община Тервел и МИГ Тервел-Крушари.

Кулинарната изложба е била по проект “Интегрирани мерки за подобряване на достъпа до образование и социално-икономическа интеграция на уязвими групи в Община Тервел“, дейност „Кариерно консултиране и професионално ориентиране на учениците от етническите малцинства“. Община Тервел е водеща организация по проекта, а МИГ Тервел-Крушари е партньор при изпълнението на дейността.