Младежи с бензин в кръвта ще подадат ръка на малкия Венци, за да проходи

Благотворителен турнир по канадска борба на открито с благородна кауза организират мотоциклетистите от БМ „Кан Аспарух 681” в Добрич и Варна, Off Road – Добрич и Спортен клуб „Хищник”, с председател и треньор Захари Стоянов.

Младежи с бензин в кръвта ще подадат ръка на малкия Венци, за да проходи

Това съобщи за Добрич онлайн един от членовете на мото клуба Ивелин Иванов. 


Мотоциклетистите ще дарят 1500 лева за общо три каузи. С 500 лева ще бъде подпомогнат ремонта на къщата на децата в с. Кардам, чиито братче почина от натравяне със силна отрова за вредители. Същите средства ще бъдат предоставени на ЦНСТ 1,2 и 3 в ЖК „Дружба”. С тях ще бъде поставено начало на изграждането на спортна зала. 

Останалите пари ще бъдат за 9-годишния Венци от варненското село Брестак, който страда от ДЦП и се нуждае от операция. Според майка му тази интервенция е много сложна и ще продължи над 8 часа, но има 90 % шанс той да проходи.  Инициативата да се помогне на Венци е на момчетата от Off Road – Добрич, към момента те са събрали 500 лева за каузата, подкрепени от СК „Хищник”. За момченцето ще бъдат поставени и кутии за набиране на средства. 

Победителите в благотворителния турнир по канадска борба ще получат медали, а грамоти ще бъдат връчени на всички, които имат смелостта да се включат в надпреварата. Таксата за участие е 5 лева като събраната сума ще бъде преведена по сметката на малкия Венци от с. Бресток. 

Всеки, които желае да помогне, може да го направи и на дарителската сметката на Венци. Тя е в Уни Кредит Булбанк, BG17UNCR70004522986768 на името на Венцислав Валентинов Тодоров.

„В навечерието на Коледа призоваваме всички добричлии с широки сърца да се включат в нашата инициатива. На всички ни е ясно, че  по това време на годината стават чудеса и нека да сбъднем коледното чудо за това дете и да му помогнем в този труден за него момент”, призова Ивелин Иванов от МК „Кан Аспарух 681” в Добрич. 

Турнирът ще се състои на 22 декември, от 12 часа на скейт парка в градската градина на Добрич. 

Снимка: Подай ръка на Венци да проходи