Без право на грешка са хандбалистите в Горна Оряховица

Единствено Илиян Илиев пропуска срещата срещу „Локомотив“

Без право на грешка са хандбалистите в Горна Оряховица

В последен мач за 2019 г. хандбалистите на „Добруджа“ гостуват в Горна Оряховица на „Локомотив“. Двубоят е от IX кръг на първенството в „А“ РХГ  и ще се състои на 21 декември /събота/ от 14,00 ч. в залата на „железничарите“. След неудачите на добричлии в последните два шампионатни кръга, те нямат право на грешка и са мотивирани да достигнат до положителен резултат. Във временното класиране „жълто-зелените“ заемат четвърта позиция с 8 точки, а домакините са с две места по-надолу със 7 пункта. Предвид крехката дистанция, очакванията да се получи оспорван сблъсък с отворен край.



Президентът и старши треньор в ХК „Добруджа“ Георги Андреев обаче е далеч по-позитивно настроен относно крайния изход, като заяви, че избраниците му нямат право на грешка и са амбицирани да приключат есенния полусезон подобаващо. Целта ни е да не отстъпваме по-надолу от четвъртото място в подреждането, даващо право на участие в плейофната фаза на шампионата. Вярвам, че при пределна мобилизация и стриктно придържане към тактическите задачи, сме в състояние да наложим волята си в Г. Оряховица и да се поздравим с успех, декларира клубният шеф. Единственият състезател на „Добруджа“, пропускащ със сигурност срещата, е Илиян Илиев. Опитният хандбалист е извън строя поради контузия, като надеждите са той да се възстанови за пролетните битки в „А“ РХГ.
Програма за срещите от IX кръг в „А“ РХГ /мъже/ - 21.12 /събота/, 14,00 ч.: Локомотив /ГО/ - Добруджа, Пирин /ГД/ - Спартак /Вн/, Осъм /Лч/ - Чардафон /Гб/, Асти /Хс/ - НСА /Сф/, Локомотив /Вн/ - почива.