Клуб „Театър“ разсмя добричката публика с провокативната постановка „Четири стаи“

Заслужени аплодисменти получиха младите актьорите от клуб „Театър“ в провокативната комедийна театрална постановка „Четири стаи“

Клуб „Театър“ разсмя добричката публика с провокативната постановка „Четири стаи“

Клубът е с ръководител Лана Анцаридзе при Общинския младежки център в Добрич, където беше представена и постановката. 



Основата, върху която е адаптирана пиесата е базирана на серия къси разкази с неочакван край на Роалд Дал  - „Човекът от юга“ („ManfromtheSouth”). Един хотел в Холивуд, който е загубил блясъка си, един млад мъж, който току-що започва работа като пиколо там и четири истории, в които без да иска успява да се забърка в нощта срещу Нова година.


„Много положително съм зареден“, сподели след представлението Николай Миланов, превъплътил се в ролята на ревнивия съпруг от втората история.  

“Малко се притеснявах от всички нецензурни думи в спектакъла, понеже пред родителите си да се появя в такава светлина е малко странно. Но всичко беше добре. Когато излязох на сцената, се почувствах в свои води. Радвам се, че бях част от този спектакъл“, допълни той.

Димитрина Германова, която познаваме от Студиото за поп-рок изпълнители „Сарандев“ в Добрич разкри, че да излезеш на сцената като певица е по-различно от това да излезеш като артист. Младият талант посочи, че в двата случая тя разчита на екипа, с който работи. На онези невидими хора, които правят всичко възможно представянето й да е перфектно – тон-оператори, осветители, режисьор. Димитрина Германова допълни, че и в двата случая тя дава всичко от себе си, за да зарадва публиката. Като актриса може да разчита на партньорите си на сцената, а като певица – само на себе си. 


Ето какво довери младата звезда след финалните аплодисменти: 

„По принцип стилът тук е доста необичаен за нас, защото ние сме възпитани деца и езикът от пиесата не е езикът от нашето ежедневие. Но въпреки това се забавлявахме много. Всички сме много добри приятели, което ни помогна да се сработим и да направим един наистина добър продукт“

Главният герой – пиколото Тед, всъщност е Александър Танев. Той е родом от Балчик. Ученик е в дванадесети клас в Езиковата гимназия в Добрич. Още през 2011 година става популярен с ролята на Питър Пан в продуцирания от Българската национална телевизия едноименен телевизионен мюзикъл. Успешно се представя и в няколко музикални реалити предавания. Свирил е на пиано, все още се занимава и с изобразително изкуство, но неговата страст е театъра. От три години играе в клуб „Театър“. Той е част и от другия проект на Лана - Детския музикален театър „Дея“. Оттогава познава и повечето от децата, с който си партнира в театралната постановка „Четири стаи“. Сценарист е на първата пиеса на клуб „Театър“ – „Афтър парти“ , по идея на Лана Анцаридзе. Решил е, след като завърши училище да кандидатства в НАТФИЗ.   

Мюзикълите, в които до сега е участвал, са коренно различни от провокационната пиесата. И точно в това е магията на театъра – винаги различен, винаги близо до публиката.

Автор: Филка Крумова