Кампанията "Колело за смет, за дете велосипед" зарадва деца от област Добрич

За пета поредна година кампанията на 1bike "Колело за смет, за дете велосипед" срещна деца в неравностойно положение с техния първи велосипед. За първи път инициативата се осъществи в Добрич.

Кампанията "Колело за смет, за дете велосипед" зарадва деца от област Добрич

В навечерието на Коледа 48 деца от Добрич и областта получават своето първо колело. 



Инициативата на 1bike в Добрич се осъществява от информационна агенция Про Нюз Добрич с подкрепата на Регионалната дирекция за социално подпомагане и „СТАРТ“ АД, част от икономическа група Монбат.

Велосипедите са дарени от хора от цялата страна в последните две години. Момчетата от 1bike и техни приятели ги отремонтираха, за да стигнат сега до децата в навечерието на празниците. 

По-рано тази година велосипеди от кампанията бяха дарени и в област Смолян.  В нашия регион се даряват 48 колелета, подходящи за децаот 2 до 6 години.


От Регионалната дирекция „Социално подпомагане” изготвиха списъци с деца от приемни и от социално слаби семейства, които да получат ремонтираните велосипеди.

За децата от общините Добрич и Добричка това се случи вчера в Държавния куклен театър „Дора Габе”. Благодарение на социалната ангажираност на „СТАРТ“ АД, децата имаха възможност да гледат кукления спектакъл „Търси се приятел”. След това Дядо Коледа им подари велосипедите и лакомства.

11 велосипеда ще бъдат подарени на семейства от община Балчик. Те ще ги получат лично от Дядо Коледа, който ще посети домовете им в понеделник, 23 декември.