Йордан Йорданов: Изявлението на Борисов е гавра с държавността

Изявлението на премиера Бойко Борисов за шистовия газ по време на посещението му в Добрич е недопустима гавра с държавността. Не може един министър-председател да взема решения на “инат”. Защото бил раздразнен. Това заяви Йордан Йорданов – регионален координатор на ВМРО за Добричка област и водач на листата с кандидати за общински съветници в Добрич по повод заканата на премиера, че ако добруджанци продължат да протестират, ще подпише с “Шеврон”.

Йордан Йорданов: Изявлението на Борисов е гавра с държавността

Това не е държавническо поведение, коментира Йордан Йорданов. Той попита дали Борисов щеше да реагира по същия начин, ако щяха да се правят сондажи близо до Банкя, а не в житницата на България – Добруджа.


 

Добруджанци очакват от министър-председателя и правителството на ГЕРБ категорична позиция и налагане на забрана за проучване и добив на шистов газ, а не словесни упражнения и заплахи, заявяват от ВМРО.

 

Йордан Йорданов припомни, че ВМРО бе организацията, която първа алармира за опасността от проучване и добив на шистов газ в Добруджа. Като общински съветник той зададе актуален въпрос на кмета Детелина Николова и депозира искане до областния управител по Закона за достъп до обществена информация. Конкретни отговори обаче не получи.

 

ВМРО настоява управляващите от ГЕРБ ясно и категорично да заявят позицията си относно проучване и добив на шистов газ.