Какво се случи в Добричка област през изминалата седмица?

Седмичен обзор на новините за периода от 23 до 27 декември

Какво се случи в Добричка област през изминалата седмица?

Дуетът Денислава Димитрова и Мартин Стоянов от Студио за поп-рок певци „Сарандев“ при Младежки център – Добрич бяха единствените певци, участници в танцовия спектакъл „Синхрон“, който се проведе в Зала 1 на Фестивален и конгресен център – Варна.



Различни коледни украси от лозови, орехови и брезови клонки, стари панделки, вълна, прежда, шишарки и други природни материали изработиха малки и големи в Стария Добрич

По традиция Добрич ще посрещне Новата 2020 година на площад „Свобода“ с празнична фолклорна програма на Оркестър „Добруджански авлиги“. 

Детските футболни отбори на „Спортист 2011“ /Ген. Тошево/ и „Добротица“ /Добрич/ изиграха приятелски мачове, с които изпратиха състезателната 2019 година. 

Състезателят на СКВТ „Добруджа“ Юндер Бейтула приключи 2019 г. с участие в предквалификационен турнир в Доха, даващ точки в битката за спечелване на квоти и участие на Олимпийските игри в турнира по вдигане на тежести. 

Вандали вилняха в Природо-математическата гимназия „Иван Вазов“ в Добрич, където се извършват мащабни ремонтни дейности.  Директорът на учебното заведение Галин Канев е категоричен, че посегателството не е извършено от възпитаници на училището. 

От Община Добрич информираха за работното време на Дирекцията „Местни данъци и такси“ до края на 2019-а година. 

Кражба на 20 000 лева от заведение в Добрич и още осем обира бяха регистрирани в областта. 

Мъж на 26 години е с опасност за живота в тежко общо състояние след верижна катастрофа по пътя Добрич – Варна. Инцидентът е станал в района на Стожер на 26 декември. 

През 2019 година специалните събития като сватби и кръщенета в „Двореца“ в Балчик са били 73. В 52 ритуала влюбени двойки са се врекли един на друг. 

Правителството даде съгласие за продажба на недвижими имоти, собственост на МБАЛ – Добрич.

270 000 туристи са посетили „Двореца” в Балчик през 2019 година.