Защо да започнете сутринта си с джинджифил?

Закуската се смята за най-важното хранене за деня, но понякога може да стане малко повтаряща се или скучна. Освен ако нямате джинджифил.

Защо да започнете сутринта си с джинджифил?

Тази универсална суперхрана носи множество ползи за здравето, от лечение на гадене до намаляване на мускулната болка. Но какво го прави наистина супер? Леснодостъпна е и може бързо да се добавя към всяка храна. Независимо дали искате да скриете пикантния „ритник“ с кремообразно масло или го оставите да разпали сетивата ви, докато пиете кафето си, джинджифилът може да внесе уникални вкусове в утринта ви. Ето три начина да извлечете ползите за здравето от джинджифила в закуската си.



Подправете сутрешната си чаша кафе

Кафето и джинджифилът създават един мощен дует срещу свободните радикали, още повече, че кафето е един от най-големите източници на антиоксиданти в света. За да получите сутрешното си приемане на суперхрана, просто добавете смлян джинджифил към вашата напитка (до 1 чаена лъжичка на чаша). Това традиционно близкоизточно джинджифилово кафе не е само пикантно и вкусно, но може да помогне и за храносмилането.

Джинджифилов чай ​​за вашата дневна доза витамин С

Чаят от джинджифил е популярна напитка за затопляне на мразовити зими. Не само, че е топъл, но е и успокояващ. Чаша от този пикантен чай сутрин би била особено полезна за облекчаване на гадене, морска болест или сутрешно гадене, предизвикано от бременност.Можете лесно да си направите собствен чай от джинджифил у дома, като настържете джинджифил и го оставите да кипи във вряща вода за 10 минути. Добавете захар или мед на вкус. Или просто намерете чай от джинджифил в магазините.

Разстелете сладко от джинджифил върху бисквитите си

Често се запасяваме с плодови конфитюри, но някога опитвате ли сте сладко от джинджифил? Може да не е най-здравословното, но със сигурност е по-здравословен вариант. Независимо дали го купувате или правите свое собствено, сладкото от джинджифил е вкусно на тост или бисквити. За по-смелите – опитайте комбинацията на фъстъчено масло и сладко от джинджифил.

Професионален съвет: За хората с фиксирана ниска захар ,можете също да надробите джинджифила на ситно  и да го добавите към маслото. Това просто може да се превърне в новото ви любимо нещо.