1 041 лева бяха събрани на благотворителния коледен базар в с. Българево

За втора поредна година екипът на Народно читалище „Народен будител” в с. Българево организира благотворителен коледен базар. На събитието бяха събрани 1041 лева.

1 041 лева бяха събрани на благотворителния коледен базар в с. Българево

В базара бяха представени украшения и подаръци, топли плетени чорапи и шапки, произведения на изкуството от ковано желязо, късметчета и още много други ръчно изработени стоки, направени от сръчните ръце на българевци. По идея на председателя на Читалището Красимир Митев красива светеща каручка очакваше всички жители и гости на китното село, върху нея беше поставена вкусна почерпка.



Със събраните средства ще бъдат подпомогнати децата от Фолклорната група „Перуника”. За малките таланти ще бъдат закупени нови фолклорни носии.

„От името на целия екип на читалището искам да благодаря на всички вас, които ни дарихте парична сума, изделие, направено от сръчните Ви ръце, и на онези, които щедро пазарувахте от нас! Бъдете много здрави и щастливи! Весело посрещане на Новата 2020 година!”, сподели секретарят на НЧ „Народен будител” в с. Българево Мая Чалъкова.