7 двойки ще получат по 5 000 лв. от кампанията „Посади надежда“, организирана от МЗХГ и Фондация „Искам бебе“

6 910 живи елхички бяха продадени по време на благотворителната кампания „Посади надежда“, организирана от Министерство на земеделието, храните и горите и Фондация „Искам бебе“.

7 двойки ще получат по 5 000 лв. от кампанията „Посади надежда“, организирана от МЗХГ и Фондация „Искам бебе“

5 лева от закупена жива елха отиват в помощ на двойки с репродуктивни проблеми


Пет лева от продажбата на всяко дръвче ще бъдат дарени за каузата. Общо събраните средства са в размер на близо 35 000 лв, като ще бъдат подпомогнати 7 двойки, избрани на случаен принцип, чрез жребий.

Министерство на земеделието, храните и горите провежда за трети път благотворителната кампания. Тази година тя беше в партньорство с Фондация „Искам бебе“ и имаше за цел да подпомогне двойки с репродуктивни проблеми. Съгласно условията на фондацията, могат да кандидатстват двойки, чиито ин витро процедура чрез донорска яйцеклетка не се покриват от държавния Център за асистирана репродукция.

От 9 до 20 януари 2020 г., двойките ще могат да подават заявление за финансиране на имейл posadi@iskambebe.bg.  В него ще трябва да посочат имената си, избраната клиника, както и кратка история на репродуктивния проблем. На 29 януари, в присъствието на медии ще бъдат изтеглени двойките. Допълнителна информация за участие в кампанията може да намерите на сайта на "Искам бебе" - www.iskambebe.bg