БСП - Добрич очаква извинение от Борисов към добруджанци

БСП - Добрич очаква Бойко Борисов да се извини на добруджанци за вчерашното си изказване, че на инат ще подпише за шистовия газ, ако продължават да го дразнят.

БСП - Добрич очаква извинение от Борисов към добруджанци

Гавра с хората, които са разтревожени за природата, здравето си и поминъка, е да бъдат обвинявани в политически поръчки, заяви на извънредна пресконференция в Добрич депутатът от Коалиция за България Петър Димитров във връзка с вчерашното изказване на министър-председателя Бойко Борисов при откриването на новия център на Добрич.


 

Спешно трябва да се приеме закон за забрана на добива на шистов газ в България, заяви народният представител. Той допълни, че това е европейска практика. Френският закон е по-малък от една страница и може успешно да се приложи и у нас.

 

БСП - Добрич вече събра 2 000 подписа срещу добива на шистов газ.

 

Кандидатът на социалистическата партия за кмет на Добрич арх. Емилия Добрева и предизборния щаб на БСП в град Добрич днес излязоха с декларация във връзка с вчерешната заплаха на премиера Борисов да подпише "на инат" за газа.

 

В нея, репликата на премиера се определя като тревожна и показваща, че решенията на правителството могат да зависят и от моментните настроения на Бойко Борисов.

 

Очакваме премиерът на Република България да се извини на добруджанци за своето обидно и унижаващо достойнството им поведение, се казва в декларацията. В нея се посочва още, че е безотговорно обвинението на Борисов, че протестиращите изпълняват политическа поръчка.

 

Общинският съветник от БСП Деян Дяков изрази съмнение, че на утрешната сесия на общинския съвет в Добрич ще бъде насрочен референдум по темата за шистовия газ, въпреки заявленията на мнозинството от ГЕРБ, че също са за.