Над 60 елхи са дарили на Центъра за защита на природата и животните в Добрич

Те служат за храна, игра или скривалище на животните

Над 60 елхи са дарили на Центъра за защита на природата и животните в Добрич

Над 60 елхи са дарили на Общинското предприятие „Център за защита на природата и животните“, съобщи за Добрич Онлайн директорът му Християн Христов. Той посочи, че хората продължават да носят. Елхите ще послужат за храна, игра или скривалище на някои от обитателите на зоопарка. 



“Някои от животните ги хапват, други ги ползват за игра, а трети се крият между тях. Кокошките влизат по средата и стоят там”, даде пример Християн Христов и изрази благодарност към хората, дарили своите елхи. 

“Почистваме ги, ако са пръскани със изкуствен сняг или нещо друго”, уточни той. 

По традиция екипът на добричкия зоопарк приема елхи,  които не могат да бъдат засадени и са останали от отминалите празници. Елхите разнообразяват менюто на част от обитателите на зоопарка, които обичат да хапват от дръвчетата. Сред тях са конете на Пржевалски, семейството бизони, сърните и козите.

Припомняме, че от община Добрич реализират идея за изграждане на „коледна градинка“ в градския парк „Свети Георги“. Идеята е там да бъдат засадени елхите с корен. Желаещите да се включат в инициативата могат да се свържат с главния експерт в озеленяването Христо Даскалов на тел.: 058/601207 или на ел. адрес: h_daskalov@dobrich.bg.