Земеделски производител е ударил кмета на село Стожер, предполага се, че саморазправата е на етническа основа

Кметът на с. Стожер Илко Митков е с пукнато тъпанче, след като е бил ударен от земеделски производител в близост до кметството. Според него саморазправата е на етническа основа.

Земеделски производител е ударил кмета на село Стожер, предполага се, че саморазправата е на етническа основа

Припомняме, че вчера, около 9 часа сутринта кметът е бил нападнат от свой познат, който го обиждал на етническа основа и го ударил с юмрук ухото . Досега между двамата не е имало конфликти.




„Вчера, на 16-и сутринта, идвайки на работа, се спрях да говоря с мой приятел за уличното осветление. Докато разговаряхме към нас се приближи въпросният мъж, започна да ни обижда, да ни нарича цигани и кюрди, заплашваше, че ще изколи всички роми и казваше, че него циганин няма да го командва. Аз му казах съвсем човешки, че ако се е ядосал нещо – да се прибере, рано е още, или ако има да ми каже нещо лично - да заповяда при мен в кметството. Той започна по същия начин да се държи арогантно, да ме обижда, отиде до колата си, след малко се върна, засилвайки се ме удари с юмрук в ухото и той си тръгна”, разказа кметът на село Стожер Илиян Митков.

Той сподели, че според него лошото държание и нападението от страна на земеделския производител  е на етническа основа. „Не знам какво го е подразнило, но аз лично съм му помагал. Трябваше да му издадем становище за един обект за животните му и благодарение на Соня Георгиева го направихме много бързо. Най-вероятно му е помогнало, защото в момента животните му се намират в селото”, допълни Митков.


В резултат на удара кметът на с. Стожер е с контузия на дясното ухо - руптура на дясна тъпанчева мембрана.

Районната прокуратура в Добрич вече е започнала досъдебно производство за нанесена лека телесна повреда на длъжностно лице по повод изпълнение на службата.

Потърсихме нападателя за коментар, но не успяхме да се свържем с него.