Семейство от Добрич ще закупи апаратура за болницата със събрани средства за лечение на сина им

За закупуването на апаратурата не са достатъчни 11 000 лева, които се събират чрез дарителска сметка

Семейство от Добрич ще закупи апаратура за болницата със събрани средства за лечение на сина им

Система за декомпресия ще бъде закупена за Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич със средства, събрани за лечение на Десислав Димов от Добрич, който почина на 38-годишна възраст. 


Той беше с тежка травма на гръбначния стълб, причинена от катастрофа, последвана от 17 години на тежки болки и парализа.

През последните две години за него бяха организирани кампании по набиране на средства за поредното му лечение.  По дарителската му сметка беше набрана част от необходимата сума.

Антоанета Малева, майка на Десислав, сподели, че след няколко месеца на обмисляне за различни варианти по най- ползотворното изразходване на средствата, семейството е решило да закупи и дари на МБАЛ-Добрич система за декомпресия SpineMED®/Канада/, световен лидер в нехирургичната спинална декомпресия, предназначена за облекчаване на повредени и дегенеративно променени дискове.

Понастоящем устройството SpineMED® е най-модерната и ефективна процедура за консервативна декомпресия на гръбначния стълб и дисковете. Пазарната му стойност е 94 000 евро. 

За закупуването на техниката са необходими още 11 000 лева, които се събират чрез дарителска сметка.

“Ние сме постигнали много под пазарната цена договореност с производителите в Канада. Искали сме оферта от немска фирма, която внася тази апаратура, за да ни я достави до България. Пазарната цена е  94 000 евро. В момента преговаряме и се надявам държавата да опрости митото, което ще бъде около 24 000 лева”, посочи Антоанета Малева.

За целта е разкрита дарителска сметка в УниКредит Булбанк - Kлон Добрич

BG97 UNCR 7000 1523 8607 58

BIC код: UNCRBGSF

на името на Антоаента Малева

Директорът на МБАЛ - Добрич д-р Светозар Байчев е изпратил писмо до Антоаента Малева, в което заявява готовността лечебното заведение да приеме системата за декомпресия. Техниката ще се намира в Отделението по физикална и рехабилитационна медицина.