В МБАЛ - Добрич отбелязаха Деня на родилната помощ

Всички, помагащи за появата на нов живот отбелязаха Деня на родилната помощ в МБАЛ - Добрич.

В МБАЛ - Добрич отбелязаха Деня на родилната помощ


По традиция в началото на празника най-младият акушер Еда Икрем изми ръцете на началника на Отделението по акушерство и гинекология в МБАЛ –Добрич д-р Ивайло Петев. Тя му пожела както се плъзга сапуна в ръцете му, така да се плъзгат и всички бебета. 


Талантливи деца от ДГ “Зорница” допринесоха за доброто настроение с празнична програма. Те поздравиха всички с песни и стихотворения. 


Директорът на детското заведение Марияна Димитрова подари питка като символ на Добруджа, с пожелание колкото зрънца жито са били необходими за нея, толкова бебета да се родят през тази година. 


„Честит Бабинден на всички професионалисти. Пожелавам ви здраве, търпение и през следващата година да се увеличат драстично новородените деца в нашата болница”, заяви кметът на Добрич Йордан Йорданов. От името на общината той подари климатик на отделението по “Неонатология”, а на отделението по акушерство и гинекология – комплекти спално бельо. 

От ПП ГЕРБ честитиха празника на д-р Петев и на цялото отделение. „Изказваме своята благодарност за професионализма, всеотдайната работа и за грижите, които полагате за майките и новородените. Пожелаваме Ви още много рожби да проплачат във вашите ръце и да бъдете удовлетворени от своята работа”, каза общинският съветник Зорница Михайлова. От името на политическата партия тя подари спални комплекти на отделенията по „Неонатология” и „Акушерство и гинекология”.


„За миналата година през нашето отделение са преминали около 2400 пациенти, което ще рече по 7 – 8 пациенти всеки ден, от които 887 са постъпили при нас и са родили децата си”, заяви началникът на Отделението по акушерство и гинекология в МБАЛ –Добрич Ивайло Петев. По неговите думи медицинските показатели за миналата година са чудесни, майчината смътност е нулева и процентът на тежките усложнения е минимален. Недоносените бебета са под средното за страната ниво, като екстремно недоносените са доста по-малко. 

„Всички тези показатели са в резултат на труда на лекарите, които се грижат за състоянието на нашите пациенти в отделението и на неуморния им труд”, каза в заключение д-р Петев.