“ДоброЖънци” празнуват своя трети рожден ден със специални гости

Еко селище “ДоброЖънци” в Добрич ще отпразнува своя трети рожден ден на 25 януари

“ДоброЖънци” празнуват своя трети рожден ден със специални гости

За отбелязване на изминалата година, в която доброволците са градили отношения и бъдеще, са поканени специални гости, сред които Асен Димитров, Калин Василев и “Destructive Creation”. 


Асен Димитров е основател на Сдружението “Синя България” - част от глобалната мрежа на креативните хора, търсещи решения на непрекъснато нарастващите нужди в света.

Калин Василев е доктор по генно инженерство и бегач на дълги разстояния. През февруари 2014 г., той създава Facebook групата “TarnovoRuns - Групови Упражнения и Здраве”, защото иска едновременно да продължи да спортува и да намери нови приятели в родния си град.

“Destructive Creation” са група анонимни артисти. С изкуството си повдигат социални теми и се грижат за градската среда. Мотото им е "Да го беше направил ти.” Работят заедно от 2011 година като досега са реализирали много идеи, акции и градски намеси в градове из цялата страна и някои европейски държави.

Сред присъстващите ще бъде и Християн Христов, член на “ДоброЖънци”, еколог по образование и директор на Центъра за защита на природата и животните в Добрич, както и домакин на много от дейностите на еко селището.

Събитието ще се проведе на 25 януари от 11 часа в Частното езиково училище "Леонардо да Винчи" в Добрич. Доброволците ще разкажат какво са постигнали през последната година и ще почерпят с вкусна и здравословна храна по повод рождения им ден. 

“ДоброЖънци” са група доброволци, които искат да превърнат Добрич в зелен град.