Връзката между родител и дете представя новият спектакъл на Кукления театър в Добрич

За своята любима публика екипът на Държавния куклен театър в Добрич е подготвил първата за тази година постановка. Тя носи името “Сън” и е на автора Магда Борисова.

Връзката между родител и дете представя новият спектакъл на Кукления театър в Добрич

Директорът на културната институция Петър Петков сподели пред журналисти, че спектакълът представя връзката между родител и дете. Той определи постановката като много човечна и коментира, че на финала зрителите може да се разчувстват. По думите му премиерата е подходяща за ученици от първи до пети клас. Според него те биха осъзнали по-добре заложената в “Сън” тема. От друга страна малките зрители от детските градини ще се впечатлят от хубавата музика и кукли. 



Кукленият театър в Добрич представя първа премиера за тази година

“Пиесата не те оставя и за секунда да се разсейваш”, каза още той.

Режисьорът Румен Куртев посочи, че постановката има четири преработки, за да стане разбираема и гледаема. Темите, заложени в нея са сериозни, но наред с това екипът е вложил и капка хумор. 

“Посланието на пиесата е човешко и възпитателно за децата. Трябваше и визуализацията да бъде поднесена по начин, съчетан с добър вкус и фина душевност”, каза Елисавета Качулева, чието дело са сценографията и куклите.

Тя подчерта, че за визуалното отношение голям принос има Стелиян Стоянов:

“Като живописец той сложи своя отпечатък в характерния за него стил”

На 24 януари от 18 часа на сцената на Кукления театър ще излязат Ренета Николова, Мила Боянова, Росен Радев и Валентин Иванов, за да представят постановката “Сън”. Автор на музиката е Пламен Мирчев - Мирона.