“Малкият Мук” и “Корабът на мечтите”са сред заглавията, които ще представи Кукленият театър в Добрич през 2020 г.

Директорът на Държавния куклен театър в Добрич Петър Петков сподели пред журналисти за постановките, които ще представят през 2020 година

“Малкият Мук” и “Корабът на мечтите”са сред заглавията, които ще представи Кукленият театър в Добрич през 2020 г.

“Сън” е първата премиера за новата година в ДКТ “Дора Габе”, след което екипът на културната институция има идея да възстанови “Тримата братя и златната ябълка”. 



Връзката между родител и дете представя новият спектакъл на Кукления театър в Добрич

“Едно заглавие, което го играем вече доста години. То се харесва, върви. Българската народна приказка винаги се е харесвала на публиката”, уточни Петър Петков. 

След това от Кукления театър предвиждат да работят над постановка на Лео Капон “Малкият Мук”. 

“Това заглавие не е правено, поне откакто аз съм в театъра”, заяви директорът на ДКТ “Дора Габе”. 

През месеците май и юни за първи път екипът на Кукления театър в Добрич ще работи с Петьо Тодоров, режисьор от град Смолян. Петков коментира, че той е сравнително млад режисьор и с него ще работят по постановката “Гъливер в страната на лилипутите”. 

“Официалната премиера ще бъде началото на септември. Ако успеем, може и юни месец”. Септември започваме работа с Веско Анев по материал на Георги Джилянов “Корабът на мечтите”, каза още Петър Петков.

Той сподели и за намеренията през есента да бъде възстановен още един спектакъл “Джак и бобеното зърно”. 

“Имаме достатъчно хубави и качествени заглавия, които ги пазим,защото са се доказали във времето. Струва си децата да ги гледат наново”, заяви в заключение директорът на ДКТ “Дора Габе”.