Обучителен семинар, посветен на почвата, ще се състои в рамките на Борсата за семена и посадъчен материал в Добрич

За 26 поредна година в Добрич ще бъде открито специализираното изложение Борса за семена и посадъчен материал. Форумът ще продължи до 1 февруари.

Обучителен семинар, посветен на почвата, ще се състои в рамките на Борсата за семена и посадъчен материал в Добрич

По време на мероприятието  земеделските производители ще имат възможността да направят своя избор и да си осигурят най-добрите продукти за сеитбена кампания 2020 г.



Същият ден, от 11:30 ч. ще се проведе обучителен семинар, посветен на почвата. Темите, включени в него са:

-Как да върнем плодородието безоранна технология покривни междинни култури.

-Първи стъпки в безоранната технология, финансовите и огромни ползи за фермерите. Все по-големи крайности наблюдаваме във времето, огромни жеги, дълги месеци без валежи. 

-Как да направим така, че почвата да не се влияе толкова от тези трудни моменти, чрез пускане на дълбоки корени, чрез оставяне на растителните остатъци да пазят почвата от прегряване и изпаряване на влагата, чрез засяване на покривни култури, които да правят така, че растенията да не боледуват и увеличават добива.

-Как можем да направим истински качествен компост, пълен с микроорганизми в домашни условия безплатно и огромните му ползи.

Официалното откриване е предвидено за 29 януари, от 10:00 часа в СК „Простор“  гр. Добрич. По традиция на официална вечеря от 19:30 часа  ще бъдат връчени наградите на Добрички панаир АД.