"ДоброЖънци" отбелязаха своя трети рожден ден (+СНИМКИ)

Еко селище „ДоброЖънци” отбеляза днес своя трети рожден ден. На празненството присъстваха много доброволци, съмишленици на сдружението и интересни гости от други доброволчески организации.

"ДоброЖънци" отбелязаха своя трети рожден ден (+СНИМКИ)



Идеята за създаването на „ДоброЖънци” дошла преди около три години и два месеца. Желанието за една по-чиста среда за добричлии, както в материален, така и в душевен аспект, събрало трима приятели, които решили да сложат началото на доброволческата организация. Сега, три години по-късно в нея  членуват около 50 души, но когато се организират големи и сериозни събития - се включват стотици. 


Богдан Богдев е един от основателите на сдружението. Той сподели, че през изминалата година доброволците са взели участие в много инициативи, като кампания за почистване и възстановяване на храм в с. Карапелит, няколко кампании за посаждане на дървета, Ден на революцията в храненето и много други. „Нашите дейности и постижения не са много големи, но пък имаме много малки направени. Ние сме тези, които помагат на добрите неща да се случват в града”, сподели Богдев.


„За тези три години пораснахме много, дотолкова, доколкото хора, събрани почти без да се познават трябваше да изградим наистина това, което ни обединява”, сподели Надежда Пампорова, която е член на организацията от самото й създаване. „За мен трите години са една много добра устойчивост в отношенията ни, ние станахме като едно семейство. Сигурна съм, че няма да се разделяме и ще се умножаваме и радваме хората. Дори това, че се организират много инициативи от млади хора, които ние дори не познаваме, ни прави щастливи и се блазним от мисълта, че сме ги вдъхновили с нашия опит”, допълни тя. 

Нов зелен фестивал с възможност за преспиване с палатки организират в Добрич от „ДоброЖънци”

Идеята, върху която ще се работи през тази година е провеждането на двудневен Зелен фестивал в Центъра за защита на животните в Добрич. Той ще бъде първото изнесено издание на родопския фестивал „Експеримент: Събуди се“.


Сред специалните гости на празника бяха основателят на Сдружение „Синя България” Асен Димитров, създателят на Търново Runs Калин Василев и “Destructive Creation”. Те споделиха полезни практики и идеи за един по-добър, активен, красив и зелен град.


За третия си рожден ден „ДоброЖънци” си пожелават привличане на повече хора в доброволческата дейност.