Йовчо Георгиев финишира пети при мъжете

Двама борци защитаваха името на СК „Добруджански юнак“ в София

Йовчо Георгиев финишира пети при мъжете

Двама борци изведе президентът и старши треньор в СК „Добруджански юнак“ Петър Петров на тепиха в София, където се проведе държавното лично първенство за мъже в свободния стил. До пета позиция при 92-килограмовите участници се добра Йовчо Георгиев. След като записа служебна победа на старта, добричлията се изправи в зала „Христо Ботев“ срещу представителя на „НСА-Васил Левски“ Божидар Тодоров. Опитът на „студента“ му позволи да продължи към битките за медалите, а добричлията финишира пети в крайното класиране. В столицата се изявява друг млад добруджанец – Александър Димитров /кат. 79 кг/. Той записа една победа и загуба, с което се прости с надеждите да намери място сред призьорите в категорията.



Независимо от всичко, П. Петров заяви, че задачата пред двамата местни състезатели е била да натрупат опит и да преценят докъде се простират възможностите им на този етап. Нашите момчета са медалисти в своите възрастови групи, но при мъжете конкуренцията и настройката към отделните схватки е далеч по-различна. Въпреки всичко, аз съм доволен от представянето им, защото всяко едно участие при по-големите им носи позитиви най-вече от психологическа гледна точка, е оценката на заслужилият треньор.
В последните дни на януари на „юнаците“ им предстои ново предизвикателство, заложено в календара на БФБ. На 30-ти в Горна Оряховица на тепиха в държавния личен шампионат ще спорят момчетата, които ще бъдат водени от многократният първенец на България Драгомир Стойчев.