Втора победа за годината преследва „Добруджа 07“

Добричките волейболисти се изправят на мрежата в залата на „Славия“

Втора победа за годината преследва „Добруджа 07“

Втори шампионатен мач в Суперлигата по волейбол на България за годината предстои да изиграе мъжкия тим на „Добруджа 07“. Добричлии се изправят днес на мрежата в София срещу „Славия“. Началото на срещата в зала „Панайот Пондалов“ ще бъде дадено в 18,00 часа. Добруджанци са амбицирани да запишат втора победа за 2020 г. след силния домакински старт срещу „Пирин“ /Разлог/. Целта пред гостите е напълно постижима, защото се справиха безпроблемно с „белите“ и през есента, а успехът ще ги укрепи в челото на класирането. Избраниците на треньора Петър Шопов заемат четвърта позиция във временното подреждане с актив от 25 точки, като изостават с пет пункта зад лидера „Нефтохимик“ /Бургас/. Младият състав на „Славия“ от своя страна е последен в таблицата със скромните 2 точки на сметката си.



Тъй като следващата битка за първенство на „Добруджа 07“ е още на 5 февруари /сряда/, не е изключето в хода на двубоя в столицата Петър Шопов да даде почивка на състезателите с повече игрови минути и тези с леки болежки от началото на сезона. В средата на следващата седмица в зала „Добротица“ гостуват съседите от „Черно море“ /Варна/.
Програма за срещите от XIII кръг в Суперлигата по волейбол /мъже/ - 31.01 /петък/, 18,00 ч.: Славия /София/ - Добруджа 07 /Добрич/, Пирин /Разлог/ - Арда /Кърджали/, Черно море /Варна/ - Монтана; 18,30 ч. – Левски /София/ - ЦСКА /София/, Марек /Дупница/ - Хебър /Пазарджик/ и Дунав /Русе/ - Нефтохимик /Бургас/.