Изложба представя красотата на конете

Фотоизложбата "Конете" на Димитър Христов ще бъде открита утре (22 септември) в 18.30 часа в хотел "Вила ди Полета" в град Добрич.

Изложба представя красотата на конете

Изложбата включва 20 красиви снимки, представящи красотата на конете. Те ще могат да бъдат разгледани през следващия месец в хотел "Вила ди Полета" в град Добрич.


 

Както Добрич Онлайн вече ви информира, през тази година Димитър Христов от Добрич издаде фотоалбум антология "Конете". Книгата съдържа 30 негови снимки на красивите животни, както и подбрани от автора текстове, възхваляващи и описващи най-точно конете. 

 

Снимките, включени в книгата "Конете", които добричлии от утре ще могат да видят и на изложбата, са правени от Димитър Христов в периода 2004 - 2010 година. Само общо двама фотографи в света са работили толкова задълбочено по темата за тези жиовотни и са ги изучавали.

 

В изложбата са включени снимки, които представят конете в 4 направления. Първото е смесица от фотография и техники на живописта, като по този начин се подсилва желаното излъчване и се подчертава моментното състояния на коня.  Представена е и емоцията на конните надбягвания. Животните също така са представени и в миговете на покой. Четвъртият акцент е уестърн и свободата, която носи ездата. За тези снимки са позирали ездачите Мира Бъчварова и Васко "Буч".

 

3 от тези завладяващи снимки вече могат да се видят и в книжарница "Хеликон" в Добрич.

 

Димитър Христов е на 32 години. Завършил е СОУ "Дора Габе" - Добрич с профил Изобразително изкуство, а висшето си образование в Националната Художествена Академия. Работи като графичен и уебдизайнер. От 10 години се занимава с фотография.

 

kone_600_600

 

kone2_600