Броят на усложненията от грип и ОРЗ нараства, удължават грипната епидемия в общините Добрич и Балчик

От Регионалната здравна инспекция информират, че грипната епидемия е удължена за общините Добрич и Балчик. От утре се отменя само за община Генерал Тошево, където също беше обявена такава.

Броят на усложненията от грип и ОРЗ нараства, удължават грипната епидемия в общините Добрич и Балчик

6 и 7 февруари ще бъдат неучебни за двете общини с грипна епидемия, възобновяват се часовете за община Генерал Тошево. 



В общините Добрич и Балчик се запазва броят на лицата, търсещи медицинска помощ в амбулаториите на общопрактикуващите лекари поради симптоми на остри респираторни заболявания (ОРЗ) и грип. Боледуват лица от всички възрасти. По данни на общопрактикуващите лекари броят на усложненията също нараства.

За двете общини остават в сила разпоредените ограничителни мерки в лечебните заведения, касаещи профилактичните и плановите дейности. Спират се детските и женските консултации, профилактичните прегледи и имунизации, плановата оперативна дейност, както и свижданията в лечебните заведения.

Детските заведения не преустановяват работата си. Медицинските специалисти с помощта на учителите провеждат ежедневен филтър. Откритите болни деца се връщат по домовете. Заболелите лица от персонала на детските заведения не се допускат на работа.