Пропадна контролата с „Черноморец“ /Бч/

Черни облаци надвиснаха над отбора от Белия град

Пропадна контролата с „Черноморец“ /Бч/

Планираната за утре контролна среща между отборите на „Добруджа“ и „Черноморец“ /Балчик/ няма да се състои. Причината се корени в лошото време и неблагоприятните теренни условия. Един от обсъжданите варианти за  провеждане на проверката - стадионът в град Шабла, също е отпаднал. Втората опция е била свързана с терена с изкуствена настилка в Добрич, като „жълто-зелените“ дори са имали готовност да почистят игралното поле от снега в срок. Черноморци обаче са изпреварили събитията и са заявили, че няма да могат да пътуват за спаринга, защото имат множество контузени и болни състезатели. Проблемите в техният лагер от кадрово естество са се задълбочили след контролата преди ден в морската столица срещу „Черно море“ /0:2/, състояла се на твърд терен и при ниски температури.



Според запознати, не само двубоят във Варна е оказал влияние върху решението на черноморци за отлагане на проверката. А друга, далеч по-сериозна, е причината за предприемане на подобен ход, защото черни облаци са надвиснали над клуба от Белия град. Тя касае сигнал и разследване от компетентните органи на схема за уговаряне на мачове от отбора. На прицел са старши треньорът Георги Иванов /Геша/ и бившият вече спортен директор – Емил Тодоров /Зелето/. Според Специализираната прокуратура, в схемата имало замесени също четирима-петима футболисти. Въпросните срещи са от сезон 2018/19 г. Действията на разследващите органи довели до оставки на част от ръководните фактори в клуба, а сянката на съмнения за нечисти игри пък е отблъснала скоропостижно някои от спомоществувателите. Най-скептичните прогнози дори са, че съществува реална опасност тимът на „Черноморец“ /Бч/ да не започне участие в пролетния дял на първенството във Втора лига.

Главният мениджър и ст. треньор във ФК „Добруджа“ Светослав Петров заяви, че не е запознат какво става в Балчик, а и не е негова работа. Само преди ден бившият футболист се сблъска с далеч по-щастливо събитие в личен план, свързано с раждането на близнаци от съпругата му Виржиния. Бебетата Самуил и Естелл се появиха на бял свят в болница в София, като освен гордият баща, сред първите, имащи късмета да се израдват на близнаците, беше 10-годишната кака Стела. Привържениците на „жълто-зелените“ пожелават здраве и късмет на наследниците в младото семейство, като наред с това видяха добро предзнаменование в паметния за Светльо Петров ден, а именно, че завръщането във Втора лига е гарантирано!  
За добро или не толкова, по неофициална информация още един от съперниците на добричлии в Североизточна трета лига е на път да отпадне за пролетните битки. Това е отборът на „Хитрино“, който заради организационни и финанови затруднения обмисля сериозно възможността въобще да не започне шампионата на 22 февруари, с което състава на групата ще се стопи до 11 тима.