Ярослава Василева влиза в Общинския съвет на Община Добричка на мястото на Веселина Василева

Общинската избирателна комисия прекрати предсрочно пълномощията на общинския съветник в ДОбС Веселина Василева и обяви за избран за общински съветник следващия в листата – Ярослава Василева.

Ярослава Василева влиза в Общинския съвет на Община Добричка на мястото на Веселина Василева

Със свое решение ОИК – Добричка се е самосезирала в производство по установяване несъвместимост на Веселина Ганчева Василева – общински съветник от ДОбС. 



Разпоредба от Закона за местното самоуправление и местната администрация сочи, че пълномощията на общинския съветник се прекратяват предсрочно ако той е на щатна длъжност в съответната общинска администрация.  След проверка комисията е установила, че Василева има сключен трудов договор с кметството в с. Ловчанци от 2004 година и до настоящия момент няма данни да е бил прекратен. Длъжността, която заема е АФО към кметството и е щатна длъжност в общинската администрация. 

В решението на ОИК е посочено още, че Веселина Василева е подала декларация, но не е декларирала несъвместимост. Няма данни към момента да е предприела дейности по отстраняването й. 

Пълномощията на общинския съветник Веселина Василева се прекратяват, а на нейно място в Добричкия общински съвет влиза Ярослава Желязкова Василева, която е  следващият в листата на КП БСП кандидат за общински съветник. Решението на ОИК подлежи на обжалване от обявяването му по реда на ИК. 

 Снимка: БНР