До май месец се очаква да бъде разширена Синята зона в Добрич

Работи се по промяна на Наредбата за организацията, безопасността на движението и дисциплината на водачите на превозни средства и пешеходците на територията на община град Добрич, чрез която ще бъде разширен обхватът на Синята зона.

До май месец се очаква да бъде разширена Синята зона в Добрич

Очаква се заявлението за разширение да бъде разгледано на общинска сесия през месец април, съобщи кметът Йордан Йорданов. При приемане от ОбС промяната на обхвата ще стане факт през май.



81 физически лица и 211 фирми в Добрич са наели паркоместа през миналата година

Градоначалникът коментира и цената на паркоматите, които бяха повдигнати като тема при обсъждането на бюджета на община Добрич за 2020 година. По думите му една машина струва от пет до десет хиляди лева. След разширяването на Синята зона ще бъдат необходими минимум 15 паркомата, което като разход може да достигне 150 хиляди лева.

„Ако разширяването на Синята зона стане факт през месец май няма гаранция, че ще ни доведе до покриване на разходите за паркомати. Да не се спекулира в бюджета със Синята зона, а да се работи активно върху наредбата и да се предложат реални неща“, призова в заключение Йорданов.