Разширяват физиотерапията в Тервел

Физиотерапевтичният сектор към медицинския център в Тервел ще бъде разширен, съобщават от местната администрация.

Разширяват физиотерапията в Тервел

Дейностите по проекта, финансиран от „Красива България“ и съфинансиран от община Тервел, целят създаване на условия за повече процедури за пациентите - парафинотерапия и луготерапия.


За разширяването ще бъде ползвано бившето Отделение по акушерство и гинекология, като помещенията са свързани с топла връзка с работещата в момента физиотерапия. 

Ще се направи разширение на сектора, като няколко от старите и неизползваеми от години помещения ще бъдат преустроени в нови кабинети и прилежащи към тях санитарен възел и спомагателни помещения. Ще бъде подменена изцяло старата електрическа и ВиК инсталация, както и изградена нова отоплителна такава. Предвижда се да се подменят старите дограми и помещенията да се топлоизолират отвътре. 

Разширението на сектора включва още един кабинет, който ще започне работа, след като община Тервел намери вариант да закупи оборудване за него. Той ще бъде предназначен за магнито, крио и пресотерапия.

Общата стойност на проекта е 86 000 лева. Средствата за обзавеждането на помещенията за двете термотерапии – парафин и луга, както и съфинансиране за строителните дейности, общината ще осигури от собствения си бюджет.