Борецът Кристиян Димитров стана убедителен шампион на България при кадетите

Сътборникът му от СК „Добруджански юнак“ Ивелин Ивелинов завоюва сребро в Бургас

Борецът Кристиян Димитров стана убедителен шампион на България при кадетите

За поредна седмица борците от СК „Добруджански юнак“ показаха високата си класа по време на държавно лично първенство. През уикенда Бургас бе домакин на шампионата при кадетите /16-17 год./, където името на добричкия клуб защитаваха седем състезатели. Запомнящи се изяви на тепиха край морето имаше Кристиян Димитров, който взе по убедителен начин златото в свободния стил в кат. до 110 кг. В потвърждение добруджанеца записа две победи с технически туш и една с туш, с което заслужено се качи на най-високото стъпало на стълбицата на победителите. Това прави Кр. Димитров титуляр в категорията в националния отбор, като до края на годината в международният календар влизат Балканиада, европейско и световни първенства. Реален шанс да защитава националното трико има и Ивелин Ивелинов, завършил със сребро в Бургас. На финала добричлията отстъпи след равенство в точките - 4:4, но по допълнителни показатели пред Таньо Танев от СК „Станка Златева“ /Сливен/. На крачка да намерят място в четворката бяха още трима добруджанци – Богомил Михайлов /60 кг/, Калоян Стефанов /65 кг/ и Едиз Джеват /81 кг/.



Президентът и наставник в СК „Добруджански юнак“ Петър Петров заяви, че е обнадежден от представянето на двамата медалисти и очаква те да затвърдят отличната си форма в чужбина. Настоящата година се явява върхова единствено за Кристиян, който вярвам, че има качествата да се представи успешно и на международното поле. Останалите момчета може да се състезават при кадетите и догодина, а наред с това те са ученици в СУ „Г. С. Раковски“. Хубавото е, че виждам старание и желание за максимална изява във всеки един, което е важна предпоставка за развитие, сподели заслужилият треньор.
В края на седмицата СК „Добруджански юнак“ за първи път ще бъде представен в държавно първенство при момичетата от две състезателки. Те се подготвят под ръководството на Драгомир Стойчев и ще направят своя дебют на тепиха в Горна Оряховица.