Tриезичната детска книга "Водното конче и гривната" от Елена Владова представят в библиотеката в Добрич

В Сектора за работа с деца на Регионалната библиотека „Дора Габе” в Добрич, пред второкласниците от СУ „П.Р. Славейков” ще бъде представена триезичната книга за деца "Водното конче и гривната" от Елена Владова.

Tриезичната детска книга "Водното конче и гривната" от Елена Владова представят в библиотеката в Добрич

Освен авторката, в представянето ще участва и Теменуга Станчева, илюстратор на книгата.



„Водното конче и гривната“ е втората книга за деца, създадена в екип с художничката Теменуга Станчева след приказките „Човекът, който въздишал“ (2008 г.). Приказката е написана по повод участие на Теменуга Станчева в конкурс за макет на детска книга в Белгия. В настоящия си вид на три езика приказката за първи път вижда бял свят като печатно издание.

„Водното конче и гривната“

В Къпиновия кът край Голямата синя река живее едно Водно конче. Всеки ден минава като другите, докато веднъж не се случва нещо необичайно. Приказка за обитателите край реката, за неочакваните срещи и приключения, за приятелството и за това къде започва и свършва една река. Подходяща за деца от 4 до 10 години и в обучението по чужди езици.

Елена Владова е журналист в областта на културата, преводач от френски език и Монтесори педагог. Автор на книги за деца и възрастни и на пиеси за деца, две от които – „Коледно веселие с Цвятко и Брадатко“ и „Котаракът в чизми“ по Шарл Перо, са поставени в Държавен куклен театър – Варна. Редактор на сайтовете Градското списание (www.urban-mag.com) и Découvrir Varna (www.urban-route.com).

Теменуга Станчева е дългогодишен художник в ателието на Държавен куклен театър – Варна. Сценограф е на повече от десет куклени и драматични спектакъла, сред които „Снежната царица”, „Коледна магия”, „Щастливият принц”, „Учителят или сянка върху дъската”, „Кой  се страхува от Вирджиния Улф”. Илюстратор на книги за деца. Илюстрациите й към приказките „Човекът който въздишал“ и „Водното конче и гривната“ са представени на Международно биенале на илюстрацията „Златно перо” в Белград, както и в други изложби. Блог на Теменуга Станчева - https://stancheva.wordpress.com. 

Книгата е издадена от Издателство "Онгъл" с подкрепата на Фонд "Култура". Тя ще бъде представена в библиотеката на Добрич на 14 февруари, от 11 часа в Сектора за работа с деца.