Събрана е сумата за транспортна количка на недоносени, предоставена на МБАЛ - Добрич

Необходимите 4 148 лева са събрали от Фондацията “Нашите недоносени деца” за транспортна количка, дарена заедно с високотехнологичния кувьоз от организацията за Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич.

Събрана е сумата за транспортна количка на недоносени, предоставена на МБАЛ - Добрич

Средства се събираха в специална платформа като за месец са били осигурени от дарители. 


“Благодарение на Вас, нашите дарители, успяхме да съберем сумата от 4148 лв. само в рамките на един месец и да заплатим количката през календарната 2019 г.", споделят от Фондацията “Нашите недоносени деца”. Те благодарят и за жеста на социално отговорната фирма “Дъчмед Интернешанъл”, които са направили отстъпка на закупената апаратура и са отсрочили заплащането на транспортната количка до 31 декември.

Събират средства за предоставена транспортна количка за недоносени на МБАЛ - Добрич

Припомняме, че благодарение на съвместна инициатива на Асоциацията на банките в България и Фондацията "Нашите недоносени деца" през миналото лято МБАЛ - Добрич получи високотехнологичен транспортен кувьоз. Апаратурата служи за безопасно транспортиране на високо рискови новородени към по-висока степен неонатологично отделение, където могат да бъдат положени адекватни грижи за децата в най-тежко състояние. 

Заедно с кувьоза дариха и транспортна количка на стойност 7 968 лева, за която не беше налична пълната сума. За нея трябваше да се съберат още 4 148 лева, за да бъде заплатена в поставения от фирмата срок.