Отец Емануил: Да правим добро целогодишно, а не само по празниците

Преди шест години започва изграждането на приют за бездомни хора в добричкия квартал “Рилци” по инициатива на покойния отец Стоян.

Отец Емануил: Да правим добро целогодишно, а не само по празниците

Идеята се ражда, когато социалният дом в храм „Света Троица“ се оказва малък за всички нуждаещи се.  Към момента там има само една свободна стая. 


Днес делото на отец Стоян продължава отец Емануил. Той е бивш мюсюлманин, приел християнската вяра и станал свещеник. Свързва съдбата си с християнка, когато е дошъл моментът да създаде семейство. Започнал е работа като строител в храм “Света Троица”. През 2009 година е приел христовата вяра. През 2010 година година се ражда синът му. Завършил е семинария. През декември 2012 година е ръкоположен за дякон, а за свещеник през април 2014 година.

Довършване на приюта за бездомни хора е една от благородните цели, с която се е захванал. Построяването му се осъществява само от дарения. Понякога фирми даряват материали или работници полагат безвъзмезден труд, за да помогнат. Застроената площ за сградата е около 800 квадратни места, капацитетът й ще бъде за 40-50 човека. Към момента приютът е на етап груб строеж с покрив. Две от стаите имат дограма, монтирана е входна врата, а целта е да започне обзавеждане на статиите с електрическа и ВиК инсталация. 

Отец Емануил коментира, че трудно може да се определи сума, необходима за довършване на приюта. До момента са вложени близо 90 000 лева. Призивът на отеца е да правим добро целогодишно, а не само по празниците.

С приятелска вечеря набират средства за довършване на приюта за бездомни в кв. Рилци

На 23 март от ресторант “Walnuts Life&Food” ще организират приятелска вечеря с цел събиране на средства за довършване на приюта за бездомни. Идеята е изцяло на собственика на заведението. За доброто настроение на присъстващите са предвидени любими песни на Васил Петров, съпроводени от кулинарните шедьоври на шеф Димитров, сервирани на 5 серии от Иво Деспов. Покани за приятелската вечеря могат да бъдат закупени от ресторант “Walnuts Life&Food”. 

За дарения има разкрита банкова сметка: BG31IABG74951000411200