Тодор Петров остана осми при първото си участие на Балканиада

Момчил Иванов донесе исторически медал в бяганията за СКЛА „Добрич“ от републиканско

Тодор Петров остана осми при първото си участие на Балканиада

Състезателят на СКЛА „Добрич“ Тодор Петров направи запомнящ се дебют при участието си на Балканиада. Талантливият гюлетласкач стори това в Истанбул, където мери сили с най-добрите състезатели под 20 години от Балканският полуостров. Добруджанецът изпрати 6-килограмовия уред на 15,39 метра, което му отреди 8-о място. Освен това той бе най-малък сред участниците, тъй като е роден през 2004 г. Шампион с впечатляващите 19,20 м стана Мухамед Рамадани от Косово /род. през 2002 г./. Хубавото за добричлията е, че той все още има възможност да спори и в групата до 18 години, където може да се цели в рекорди с 5-килограмово гюле. Добричлията пътува за Турция без личния си треньор Галин Костадинов, който по същото време беше в София с отбора под 16 години. В столицата се проведе държавното първенство в зала. Наставникът и президент в СКЛА „Добрич“ имаше заслужен повод за гордост, защото наред с хвърлянията, в клуба вече се подготвят на високо ниво млади надежди и в беговите дисциплини.



 

В потвърждение Момчил Иванов донесе първи медал във витрината в бягането на 1500 метра. Той финишира с време 4.46,40 мин., отредило му бронзово отличие, което е историческо за клуба. Неговите съотборници Стефан Златанов и Ивелин Николов, останаха съответно на 7-ма и 12-та позиция в дисциплината. Тримата завършиха с лични постижения и на 800 метра, където са седми /М. Иванов/, девети /Ив. Николов/ и 13-ти /Ст. Златанов/. Галин Костадинов остана удовлетворен от дебюта в тласкането на гюле на две от момичетата в тима – Селин Садък и Мариела Маркова, достигнали до осмо и девето място. Благодарен съм за старанието от страна на всички състезатели, като наред с Т. Петров, останалите момичета и момчета допринесоха също за отличния старт на 2020 г. Надявам се да продължаваме в същият дух и до края на календарната година да имаме още поводи за радост, заключи клубният шеф.
Атлетите от СКЛА „Добрич“ вече мислят за следващото предизвикателство от календара на федерацията. А то е на 7-8 март в Балчик, където ще се проведе зимния шампионат по хвърляния. Традиционен домакин на първенството през последните няколко сезона е СКЛА „Черно море – 2005“.