18 поети представиха най-добрата си любовна лирика в Каварна

18 поети от Каварна, Българево, Балчик и Шабла са представили най-доброто от своята любовна лирика в съвместното литературно четене озаглавено „Любов, налей ми чаша вино“.

18 поети представиха най-добрата си любовна лирика в Каварна

Събитието се организира за втора година в Каварна по повод Трифон Зарезан и Свети Валентин, съобщават от местната администрация. 


Техните стихове с акомпанимента на пиано в изпълнение на Теофания Христова са опиянили многобройната публика, която се е събрала в ХГ „Христо Градечлиев“. В началото на вечерта, посветена на виното и любовта музикалното изпълнение е представила и талантливият пианист Десислава Костова.

В края на литературната вечер са обявили и победителите в конкурса за най-добро домашно вино. В него участниците са представили 19 вина в категориите „бели“ и „червени“. Основните критерии, по които са оценили победителите са цвят, бистрота, аромат и вкус. 


Челните места в категория „бели вина“ са спечелили Детелин Каменов и Красимир Кирилов, а в категория „червени вина“ Танер Хайридин и Никола Колчев. Оценяващото жури в конкурса е било оглавено от винения технолог Ани Костова, Деан Дуков, дипломиран дегустатор, и Стоян Койнов, началник на отдел „Духовни и социални дейности“.

Събитието е било уважено от кмета на община Каварна Елена Балтаджиева и зам.-кмета Георги Балтаджиев. Проявата са организирали от НЧ „Съгласие-1890“, ХГ „Христо Градечлиев“, подпомогната от „Инер Уил клуб Каварна“.