Забраната за частните лотарии влиза в сила

Забраната за частните лотарии влиза в сила
Източник: БГНЕС
Забраната на частните лотарии влиза в сила от днес

Припомняме, че тя беше гласувана от депутатите в началото на месеца, но едва тази сутрин ще бъде отпечатана в Държавен вестник.


Промените в Закона за хазарта оставят на пазара единствено игрите на Спортния тотализатор и така се елиминират билетчетата на частните фирми. Те трябва да бъдат изтеглени от пазара, а неизплатените до момента печалби няма да се гарантират от държавата.


Ощетените клиенти от своя страна ще могат да потърсят правата си в съда.


С гласуването приключи процедурата по приемане на законопроекта на Валери Симеонов, който предвижда държавен монопол върху хазарта. Този законопроект за втори път се внася в Народното събрание, макар и вече обновен, след като преди две години лидерът на НФСБ не успя да събере подкрепа.


Паралелно с инициативата на Валери Симеонов започна и мащабна проверка в комисията по хазарта, като сред вече бившите й шефове има двама обвинени. Единият се намира в ареста, а другият - под парична гаранция.


Агенцията за държавен финансов контрол излезе със заключение за 210 млн. лв. несъбрани такси от частния хазарт, като в последствие удвои сумата.


Като обвинен по аферата към момента е и бизнесменът Васил Божков, като се очаква той да бъде екстрадиран от Обединените арабски емирства по искане на прокуратурата на Република България.


Източник: NEWSBG
Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+