Запечатаха търговски обект в Добрич за неиздаден касов бон, две бензиностанции и промишлен магазин са със същата наложена мярка

Инспектори по приходите от отдел "Оперативни дейности" към Териториалната дирекция на НАП – Варна са запечатали ефективно един търговски обект в Добрич от началото на 2020 година.

Запечатаха търговски обект в Добрич за неиздаден касов бон, две бензиностанции и промишлен магазин са със същата наложена мярка

Принудителната административна мярка - запечатване на обекта за период от 14 дни, е наложена заради неиздаване на касов бон, съобщиха за Добрич Онлайн от Националната агенция за приходите. От началото на годината са издадени още три заповеди за налагане на същата принудителна мярка - на магазин за промишлени стоки в Добрич и две бензиностанции в областта, които още на са влезли в сила.



От НАП напомнят, че лице, което не издаде фискална касова бележка (фискален бон), се наказва с имуществена санкция – за юридически лица и еднолични търговци, в размер от 500 до 2 000 лв. При повторно нарушение размерът на санкцията е от 1000 до 4 000 лв. За продавача или лицето, което е било длъжно да издаде касова бележка, но не издало и е приело плащането, глобата е от 100 до 500 лева.

Освен налагането на глоби, когато се установят нарушения, свързани с липса на касови апарати или издадени касови бележки, инспекторите на НАП запечатват търговските обекти, допуснали нарушенията, за срок до 1 месец.