С “Лъвски скок” младите спортисти от училището за шампиони в Добрич почетоха Апостола на Свободата

На днешния ден (19 февруари) отбелязваме 147 години от гибелта на Васил Левски.

С “Лъвски скок” младите спортисти от училището за шампиони в Добрич почетоха Апостола на Свободата

По този случай в Спортно училище "Георги Раковски" - Добрич се проведе, превърналото се в традиция, състезание по дълъг скок в чест на Апостола на свободата. То се провежда за осма поредна година. 



„Личности като Васил Левски, патрона на нашето училище Георги Раковски, Ботев и всички, които са дали живота си, за да пребъде нашата страна. Трябва с чест и достойнство да уважаваме техния подвиг и с всяко наше дело да се опитваме да следваме техния пример”, заяви директорът на Спортното училище „Г. Ст. Раковски”  в Добрич Николай Дяков.


Участниците в лъвския скок имаха по два опита, след което беше оформено и класирането в трите възрастови категории – ученици до 8 клас, до 12 клас и момичета. Най-добрите бяха наградени с грамоти и сладки изкушения от директора на училището.


При девойките първа стана Александра Бекярова. Тя скочи 3.50 м. На второ място се нареди Християна Първанова с 3.00 м, последвана от Мария Веселинова, която тренира борба, на трето място. 


При състезателите от 5 до 8 клас шампион стана хандбалистът Стефан Димов. Той скочи 4 метра. След него се наредиха борците Минко Георгиев на второ място и Иван Димитров – на трето. 


При момчетата от 9 до 12 клас „Лъвския скок” спечели Ростислав Александров. Той скочи 5.20 метра. Второто и третото място заеха Станимир Милушев – хандбал и Ивелин Ивелинов – борба.


И тази година беше връчена специална награда за най-атрактивен скок. Тя отиде при борецът Васил Василев, който направи скок - кълбо.