Започна дарителска кампания за изграждане на паметник на Васил Левски в Тервел

2 150 лева са събрани в първия ден от дарителската кампания за събиране на средства за изграждане на паметник на Васил Левски в Тервел, съобщават от местната администрация.

Започна дарителска кампания за изграждане на паметник на Васил Левски в Тервел

Първи в благотворителната акция са участвали жители на село Нова Камена. Кметът на селото Маринела Димитрова е организирала програма по повод 147-годишнината от гибелта на Апостола Васил Левски. Деца от селото са представили програма с рецитали и песни. Църковния хор в Тервел, с диригент Живко Колев,  също са изпълнили песни в памет на Васил Левски.



Представител на Община Тервел е бил зам.-кметът Велчо Велчев , който е открил и стартирал кампанията по събиране на дарения. В благородната кауза с дарения са участвали кметът на Тервел инж. Симеон Симеонов, заместниците му Дияна Илиева и Велчо Велчев, проф. д-р. Валентин Игнатов, изпълнителен директор на УМБАЛ „Св. Марина“ гр. Варна и неговата съпруга Ели Игнатова, проф. д-р. Красимир Иванов, ректор на Медицинския университет във Варна и неговата съпруга Поля Иванова.

Община Тервел призовава всички жители на общината, които имат възможност, да се включат в събирането на средства за изграждане на паметника с дарение в посочените банкови сметки. Целта е средствата, необходими за паметника да бъдат събрани до рождената дата на Апостола – 18 юли. Благотворителната кауза продължава на 2 март, когато в залата на читалището в Тервел ще се състои концерт с участието на Вокалната студия в Тервел, Танцовата формация „Каприз“ и Църковния хор.

Банкова сметка за дарения: 

Титуляр Община Тервел - IBAN: BG42UNCR96608497526814, BIC: UNCRBGSF, Код за вид плащане – 445100 – Дарение, помощи и др. безвъзмездно получени суми от страната в УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД – основание - ИЗГРАЖДАНЕ НА ПАМЕТНИК „Васил Левски“ гр.Тервел.