Двумесечни проблеми с водата в местността “Алмалии”, ВиК увери, че от днес проблемът е отстранен

За проблем с водоподаването от около два месеца в местността “Алмалии” към пътя за село Богдан сигнализира Георги Георгиев.

Двумесечни проблеми с водата в местността “Алмалии”, ВиК увери, че от днес проблемът е отстранен

По думите му понякога вода от чешмите не тече в продължение на часове, а друг път налягането е слабо. Засегнати от проблема са й възрастни хора, които нямат възможност да носят туби с вода, помагат им съседи. 


“Никой не е дошъл да каже, че имаме воден режим и да знаем от колко до колко часа няма да има вода. Поне да знаем кога да се къпем и да пускаме пералня, миялна. Със слабо налягане може само да си измием ръцете”, каза Георги Георгиев и допълни, че сигнали до ВиК - Добрич са подавани многократно.

Председателят на Съвета на директорите на ВиК - Добрич Тодор Гикински посочи, че в местността “Алмалии” дружеството монтира нови съоръжения. По думите му няма място за притеснение от страна на живеещите там. 

“Монтирахме нова помпа, която в момента вкарваме в режим. Проблемът не е от два месеца, а от 20 дни докато доставим новата помпа, докато я монтираме и включим автоматиката”, каза Гикински.

На въпрос дали проблемът идва от пестене на електроенергия от Водното дружество, Тодор Гикински отговори: 

“Тези причини за електроенергията мисля, че е крайно време да спрат да се коментират”

Председателят на Съвета на директорите на ВиК - Добрич увери, че новото съоръжение е монтирано, от тази сутрин водоподаването  в местността “Алмалии” към пътя за село Богдан е нормално и повече няма да има въздух в чешмите на хората.