12 години ще лежи в затвора мъж, причинил смъртта на свой познат

12 години ще лежи в затвора мъж, причинил смъртта на свой познат
Наказание лишаване от свобода за срок от 12 години, което да бъде изтърпяно при първоначален строг режим, получи на първа инстанция 35-годишен мъж, обвинен за умишлено нанесена тежка телесна повреда, довела до смъртта на пострадалия.

Състав на Окръжния съд в Добрич призна подсъдимия за виновен в това, че на 21 срещу 22 юни 2018 г., при условията на опасен рецидив, причинил по непредпазливост смъртта на 69-годишен мъж от Добрич вследствие на умишлено нанесена тежка телесна повреда, изразяваща се в тежка гръдна травма, довела до постоянно общо разстройство на здравето, опасно за живота.


В обвинителния акт е посочено, че двамата мъже се познавали от около 3-4 години и на 21 юни подсъдимият отишъл да нощува в дома на пострадалия, където било извършено престъплението. До насилието се стигнало след употреба на алкохол и възникнало пререкание между двамата.


Първоначално мъжът е бил привлечен като обвиняем за извършено убийство. Видно от внесения в съда обвинителен акт, след събиране на допълнителни данни обвинението е преквалифицирано в по-леко - причиняване на смърт по непредпазливост вследствие на умишлено нанесена тежка телесна повреда.


Постановената от Окръжния съд присъда подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд-Варна в 15-дневен срок.


Предвид наложеното на подсъдимия наказание, предходната му съдимост, данните за личността му и процесуалното му поведение, съдът намери, че е налице реалната опасност мъжът да се укрие, поради което измени мярката му за неотклонение от „подписка“ в задържане под стража.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+