„Добруджа“ открива сезона срещу преследвач в класирането

Лидерът на североизток приема на стадион „Дружба“ състава на „Суворово“

„Добруджа“ открива сезона срещу преследвач в класирането

Футболният отбор на „Добруджа“ открива пролетния дял на първенството в Североизточна трета лига с домакински мач. В събота /22 февруари/ на стадион „Дружба“ гостува състава на „Суворово“. Началният съдийски сигнал на двубоя ще бъде даден от 13,00 часа при свободен вход за зрители. Добричкият тим е убедителен лидер в класирането с 13 победи от също толкова изиграни мача и актив от 39 точки. Суворовци са втори в подреждането с 26 т. Старши треньорът на „жълто-зелените“ Светослав Петров ще заложи за този сблъсък на всички налични състезатели. Сред тях е и опитният полузащитник Тодор Паланков. Халфът имаше лека травма, получена в последната контрола срещу юношите до 19 години на „Черно море“ /Варна/. За радост, състезателят е успял да се възстанови през седмицата, като е тренирал пълноценно със съотборниците си.



Задачата пред добруджанци е да продължат безпогрешната си шампионатна серия и да зарадват с нов успех привържениците си. Победата срещу преследвача в таблицата ще допринесе „жълто-зелените“ да направят поредна крачка към спечелване на желаната промоция за професионалната Втора лига.
Стартът на футболните емоции в съботния ден ще бъде даден в 10,00 ч. на терена с изкуствена трева в близост до стадион „Дружба“. В среща от XV кръг в Елитната група да страната до 15 години, младите таланти на „Добруджа“ се изправят срещу връстниците си от ЦСКА /София/. От началото на годината треньор на добричката формация е Венцислав Желев, наследил на поста Павлин Тодоров. Домакините все още нямат победа и са последни в класирането, а „червените“ са трети на цели 14 точки зад водача в таблицата „Левски“ /София/.