Ударно начало и загуба за „Добруджа 07“ в Пазарджик

Волейболистите на „Хебър“ достигнаха до обрат с подкрепата на привържениците си

Ударно начало и загуба за „Добруджа 07“ в Пазарджик

Първа шампионатна загуба през 2020 г. в Суперлигата на България по волейбол допусна мъжкия тим на „Добруджа 07“. В мач от XVII кръг добричлии отстъпиха с 1:3 гейма в Пазарджик на „Хебър“ в битката между съставите, заемащи трета и втора позиция в класирането. Домакините надделяха в отделните части с 21:25, 25:20, 25:19 и 25:18 точки. „Зелените“ влязоха уверено и със самочувствие в мача, като държаха инициативата и доминираха през първи гейм. В него избраниците на треньора Петър Шопов притиснаха съперника още след началните разигрвания, като закономерно излязоха напред след 25:21 в своя полза. Повратни за изхода от срещата се оказаха действията на състезателите от двата отбора през втората част.



Добруджанци запазиха тонуса на игра до 14:14, след което хебърци заложиха на резервният разпределител Любомир Агонцев. Той внесе разнообразие при организацията на атакуващите действия на своите и бе в основата на обрата. Домакините затвориха гейма на 20 точки в своя полза, за да се върнат на практика в мача след равенство – 1:1. С подкрепата на привържениците си в зала „Васил Левски“ хебърци наложиха превес в следващите две части, надхитриха съперника от Североизточна България и ликуваха след 3:1. Най-резултатен в двубоя за добричлии беше Жулиен Георгиев, приключил с 13 точки на сметката си. В мач от XVIII кръг в зала „Добротица“ гостуват волейболистите на „Монтана“.
За „Добруджа 07“ играха: Ив. Станев, Д. Маринков, Ж. Георгиев, Пл. Шекерджиев, Ал. Кордев, Н. Тодоров – либеро /Св. Арнаудов, Фр. Джагета, Ив. Петров, Й. Пеев, Ал. Николов, Ив. Крачев/.