Деца и ученици от Добричка област рецитираха стихове, вдъхновени от темата „За да я има България"

632 участници от областта се включиха в четвъртото издание на Областния конкурс рецитал „За да я има България“, организиран от Община Добрич.

Деца и ученици от Добричка област рецитираха стихове, вдъхновени от темата „За да я има България"


Днес, в Концертната зала „Добрич”, Огледалната зала „Нели Божкова” и тази на Общинския младежки център „Захари Стоянов”, стотици деца рецитираха стихове, посветени на родината в областния конкурс „За да я има България”. 


Своят талант и стремеж за предаване на посланията на авторите чрез възможностите на художественото слово показаха участниците, представяйки избрани от тях произведения. Конкурсът цели да популяризира и съхрани стойностната българска литература, насърчавайки децата и младите хора да я пресъздават чрез рецитала. 


Поради големия интерес към инициативата и за улеснение на участниците, те бяха разделени в четирите възрастови групи – подготвителна, I-IV клас, V-VII клас и VIII-XII клас. 


Най-голям беше интересът при учениците в начален етап, следвани от децата от подготвителна група.

 

Награждаването ще се състои на 27 февруари, от 11 часа в малката заседателна зала в сградата на община Добрич. Резултатите ще бъдат публикувани в сайта на общината на 25 февруари, а класираните  информирани по телефон или електронна поща.